3.2.1. Aliments energètics: Glúcids
Són biomolècules constituïdes principalment per
carboni, hidrogen i oxigen. El nom glúcid deriva de la paraula glucosa que
prové del grec glykys, que significa dolç, encara que només alguns
glúcids com els monosacàrids i disacàrids ho són.
Per repassar els principals grups funcionals de
les molècules orgàniques, podeu anar al enllaç següent i seguir la ruta
"Bioquímica, grupos funcionales":
![]() |
Ciencias de la Naturaleza www.cienciasnaturales.es |
Amb la següent activitat, coneixereu els tipus de glúcids i les seves característiques principals.

En aquesta activitat
treballareu l'estructura dels glúcids principals. Per fer-ho disposareu de
diagrames de les molècules, esquemes de les reaccions que els caracteritzen,
enllaços a pàgines externes per completar la informació, etc.
![]() |
![]() |
||
Versió online |
|
|
Versió pdf |

![]() |
![]() |
||
Versió online |
|
|
Versió pdf |
A partir de la següent activitat investigareu la
percepció del gust dolç en alguns aliments i begudes.

![]() |
![]() |
||
Versió online |
|
|
Versió pdf |

![]() |
![]() |
||
Versió online |
|
|
Versió pdf |

Aquesta activitat de caire
experimental ens permetrà treballar el mètode científic comprovant l'acció
reductora d'alguns glúcids, identificant alguns glúcids concrets amb proves
específiques i identificant la presència de glúcids en alguna substància problema.
![]() |
![]() |
||
Versió online |
|
|
Versió pdf |
Resumiu les funcions biològiques dels glúcids a
partir de la informació continguda en la següent web:
![]() |
Los glúcidos Proyecto Biosfera |
Podeu fer la següent activitat on-line per
assegurar-vos que us han quedat clares les funcions dels glúcids.
![]() |
Actividad: funciones de los glúcidos IES El Pinar |