Fòrum de dubtes i suggeriments

Presentacions Multimèdia

Presentacions Multimèdia

per Jose Antonio Garcia Rami -
Nombre de respostes: 4
Hola:
Tinc fetes unes presentacions multimèdia sobre continguts musicals amb el programa Prezi (www.prezi.com) que em sembla que poden ser interessants per compartir. No trobo la manera de penjar-les aquí, perquè enlloc veig que es pugui escriure el link amb el que es poden veure les presentacions. Hi ha alguna manera de fer-ho?
Us agraïré una resposta.

Josep Anton Garcia
En resposta a Jose Antonio Garcia Rami

Re: Presentacions Multimèdia

per Carlos Lopez Rodriguez -
Bon dia,
Tot i que no se si els administradors consideraran oportú diversificar tipologies de continguts, amb prezi pots fer una exportació a un fitxer tipus flash (crec recordar que amb extensió .exe). Quan fas això també crea unes carpetes al costat del fitxer.
Si ho poses tot en un zip ho podries penjar a qualsevol lloc i és una presentació portable.
Torno a repetir que també caldria veure què opinen els administradors sobre si també posem prezis aquí.
Salutacions
CArlos
En resposta a Jose Antonio Garcia Rami

Re: Presentacions Multimèdia

per Irene Martínez Pérez -
Hola Josep Anton,

Ho hem estat valorant i finalment hem pensat que el millor lloc per posar a l'abast del professorat elements accessibles mitjançant un enllaç és el catalogador MeRLí, que està a punt d'obrir-se a la catalogació per part d'usuaris/àries XTEC. Alexandria no disposa d'un espai per compartir enllaços, és un dipòsit de materials (no de referències).

Com diu en Carlos, les presentacions fetes amb Prezi es poden descarregar en un fitxer zip que inclou el visualitzador. Aquest fitxer es podria pujar a Alexandria, però hi ha dos problemes:
  • No és directament editable.
  • Per poder-lo editar cal disposar de l'editor off line de Prezi, que és de pagament.
Una de les característiques dels materials d'Alexandria és que han de ser oberts i això inclou que s'han de poder modificar i adaptar a les necessitats de cada docent.
Compartir les presentacions de Prezi mitjançant un enllaç té l'avantatge que des del compte personal gratuït de Prezi se'n pot fer una còpia per modificar-la. Per tant, aquesta opció sí que permet que els materials siguin oberts (sempre i quan la llicència també sigui oberta, del tipus CC que permeti obres derivades):

Còpies de prezis

Si de cas, en continuem parlant...

Salutacions cordials,

Irene Martínez
Equip Alexandria
En resposta a Irene Martínez Pérez

Re: Presentacions Multimèdia

per Jose Antonio Garcia Rami -
Gràcies per la vostra resposta.
Jo no tindria cap problema per permetre que aquestes presentacions siguin editables. De fet, és una de les opcions que el creador de la presentació pot marcar, i com diu la Irene, en la versió online del Prezi, sempre amb la llicència gratuïta posada a l'abast de docents i estudiants (500Mb), és possible fer-ho.
En tot cas, se m'acut que dins dels meus curs Moodle hi ha els enllaços a aquestes presentacions. Si penjo els meus cursos m'imagino que també hi seran aquests enllaços, no?
Disculpeu si vaig errat o no sóc del tot clar en el que dic, amb el nivell de coneixements informàtics que he vist que teniu em sento un xic en desavantatge. Gràcies un altra vegada,

Josep Anton Garcia

En resposta a Jose Antonio Garcia Rami

Re: Presentacions Multimèdia

per Irene Martínez Pérez -
Hola Josep Anton,

L'opció de posar els enllaços des del teu curs és molt bona: d'aquesta manera no només es podran veure sinó també qui tingui compte a prezi podrà copiar la presentació per adaptar-la i modificar-la.

I així també evitem duplicitat de dipòsit: si una presentació ja és a la biblioteca original de prezi qualsevol modificació que facis estarà disponible per a tothom.

I pel que fa als coneixements informàtics, estem igual: en sabem molt d'algunes coses i molt poc d'altres, de manera que tenim horitzons amplis d'aprenentatge :-)

Salutacions ben cordials,

Irene Martínez
Equip Alexandria