Fòrum de dubtes i suggeriments

eBeam

eBeam

per Diana Banda ?alo -
Nombre de respostes: 8
En una de les escoles de la ZER es va instal·lar la PDI eBeam. Vam veure que no podíem fer les activitats d'Alexandria. Després de preguntar vaig instal·lar el notebook 9.7 i aparentment semblava que havia de funcionar però no detecta el llapis, amb la qual cosa no podem fer les activitats sobre la pissarra. Ja he llegit les respostes respecte com utilitzar les activitats del portal Alexandria amb altres PDI i sembla que hauria de funcionar, així que no entenc per què no ens funciona. Algú sabria dir-me què podem fer per a que puguem gaudir d'aquestes activitats?

Diana
En resposta a Diana Banda ?alo

Re: eBeam

per Merce Comeche Padilla -
Jo no tinc e-Beam però ens van fer una desmostració a l'escola. Potser el problema es que el dispositiu no estigui a nivell de la superfície de la pissarra? Vull dir que per exemple hagueu posat l'e-Beam damunt els perfils laterals de la pissarra, aleshores com la superfície queda una mica més enfonsada no reconeix el punter.
salutacions,
Mercè
En resposta a Diana Banda ?alo

Re: eBeam

per Toni Hortal i Martínez -
Hola, Diana.
Per a que una PDI es pugui comunicar amb l'ordinador cal instal·lar-hi uns controladors (drivers), que és un programa que proporciona l'empresa que fabrica la PDI. Un cop instal·lats aquests controladors la comunicació entre la PDI i l'ordinador ja hauria de funcionar correctament, pel que, en el cas de l'ebeam, en tocar amb el punter (llapis) a la pissarra el cursor del ratolí (la fletxa o la línia vertical que fa pampallugues) s'hauria de moure. Potser caldrà calibrar la posició del cursor respecte al punter, el que es pot fer amb el programari que s'ha instal·lat anteriorment.
A partir d'aquí es pot continuar utilitzant el programari de gestió de la PDI subministrat per l'empresa, o qualsevol altre programari de gestió d'altres PDI (com el Notebook 9.7 d'Smart), però cal tenir present que aquest programari NO fa de controlador (driver) sinó que és el que permet treure el màxim de profit a l'ús de la PDI.
En el vostre cas hauríeu de comprovar que a l'ordinador teniu instal·lat el programari d'ebeam, perquè si no és així serà impossible que interactueu amb la pissarra. Un cop comunicats pissarra i ordinador ja podreu fer servir el Notebook d'Smart.
En aquesta web (http://www.e-beam.com/support/ebeam-interact.html) pots descarregar l'última versió del programari d'ebeam, i si vols una versió més antiga però en català, la pots obtenir aquí: http://www.studyplan.es/pizarras-digitales/software.
Si tens qualsevol altre dubte quant a aquest tema, respon aquest fil de debat.

Toni Hortal
Equip d'Alexandria
En resposta a Toni Hortal i Martínez

Re: eBeam

per Diana Banda ?alo -
El programa de e-beam ja el vam instal·lar i el punter funciona amb aquest però amb smart no podíem obrir les activitats d'Alexandria. A l'instal·lar smartbook 9.7 podem obrir les activitats però el punter no funciona, bé no es pot calibrar correctament, ja que podem actuar però s'ha de clicar més avall dels objectes. Potser s'ha de tornar a calibrar, com dius, però des del programa d'ebeam... Pensa que cal tornar a instal·lar el programa?

Gràcies

Diana
En resposta a Diana Banda ?alo

Re: eBeam

per Toni Hortal i Martínez -
Hola, Diana.
Pel que comentes sembla que hauries de tornar a calibrar la PDI. Pensa que l'ebeam, si no està ben subjectada a la paret o pissarra, és fàcil que es mogui i calgui tornar a calibrar. El mateix passa si es mou el projector.
Per a fer-ho pots seguir les instruccions següents:

.
.

Toni Hortal
Equip d'Alexandria

(Imatges de l'ITE)

En resposta a Toni Hortal i Martínez

Re: eBeam

per Diana Banda ?alo -
Bé, Toni, per fi he donat amb el problema. El primer que havia de fer era calibrar-ho amb el programa de eBeam. Ja funciona correctament.
T' estic molt agraïda, ja que fa mesos que les mestres em demanaven que solucionés aquest problema perquè estaven molt interessades en utilitzar els recursos d'Alexandria.

Moltes gràcies!

Atentament,

Diana