Fòrum de dubtes i suggeriments

Suggeriment Biblioteca PDI

Suggeriment Biblioteca PDI

per JOAN GUILLEN PELEGAY -
Nombre de respostes: 4
Hola a tothom,

En la biblioteca de materials per a PDI, trobo que seria molt important que hi hagués el camp del 'Programari d'elaboració', ja que quan busques materials sovint tens la limitació de que el programari que pots disposar és limitat i llavors pots perdre molt de temps buscant material interessant que no podràs fer servir.

Atentament,
Joan
En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: Suggeriment Biblioteca PDI

per Administrador/a Alexandria -
Benvolgut Joan,

El teu comentari és encertat. Aquesta és la intenció del camp "Tipus de fitxer", per exemple "PDI Smart: xbk". De fet, les cerques es poden fer seleccionant el tipus de fitxer que ens interessa.

Ara per ara les opcions són:
  • Comprimit .zip
  • Comprimit .rar
  • Format de video .avi
  • Format de vídeo .mpeg
  • PDI Smart: xbk
  • PDI Interwrite: .gwb
  • PDI Mimio: .ink
  • PDI Promethean: .flp
  • Interactive White Board: .iwb
De moment, però, només hi ha tres tipus de materials que s'hagin anat pujant: zip, rar i PDI Smart xbk. El que pot passar és que una persona no afegeixi aquesta informació en crear la fitxa i aquest sí que pot ser un problema. Estem treballant perquè aquest camp sigui obligatori.

Si consideres que caldria afegir un altre camp, quina seria la teva proposta?

Salutacions cordials,

Equip Alexandria
En resposta a Administrador/a Alexandria

Re: Suggeriment Biblioteca PDI

per JOAN GUILLEN PELEGAY -
Hola,
Potser no tinc prou idea del projecte per a fer un bon suggeriment.

El que puc dir, és que l'opció de tipus de fitxer (a part del tema que sigui obligatori) pot aportar poca informació si la gent ho envia comprimit (zip o rar).

Jo, a primeres, faria un camp obligatori on s'hagués d'informar sobre el programari suport del recurs. Potser en la tria podria haver una llista àmplia (o deixar un 'Altres' amb un camp de text). Des del meu punt de vista, un suport de presentació per PDI no és necessàriament un fitxer de programari específic de pdis. És a dir, crec que tan bon recurs un fitxer xbk d'Smart, com un presentació en Impress (o fins i tot en PowerPoint) o una carpeta plena de imatges d'Inkscape... Per no embolicar (perquè evidenment des d'una pissarra es pot posar qualsevol material multimèdia), estaríem parlant més concretament d'una presentació seqüencial i editable (és igual que siguin pissarres, que diapositives,... que imatges vectorials o mapes de bits).

Respecte al tipus de fitxer, jo (potser no val la pena canviar-ho) de bon principi hauria imposat que s'enviés en zip o rar. D'aquesta manera, a més de reduir el tamany, en ser un format de paquet, un podria enviar recursos que tinguessin més d'un fitxer tot d'una i no es perdria la unitat.

Bé, com deia al principi, no sé si tinc prou visió global i com ho veureu, però espero que el rotllo sigui d'utilitat. Atentament,
Joan
En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: Suggeriment Biblioteca PDI

per JOAN GUILLEN PELEGAY -
Hola, afegeixo un altre suggeriment...

Potser estaria bé fixar un standard per a poder compartir els materials independentment de la plataforma. És clar que en exportar es pot perdre algunes funcionalitats (la separació dels diferents elements de cada pissarra) però així el podrien aprofitar des de qualsevol suport audiovisual (qualsevol pissarra o simplement una projecció, uns apunts al moodle,...)

Quin seria l'standard? Doncs no ho sé perquè hauria de mirar el diferent programari abans i mirar 'pros i contres'. Suposo que l'ideal seria un format d'opendocument de presentacions(el de l'impres de l'openoffice) però dubto que tot el programari el pugui exportar. Així que potser hauria de ser un pdf?

Sigui el que sigui, la proposta seria afegir dos fitxers (podrien ser zip o no). Un del programari original (tema del camp que comentaven per indicar-lo i poder filtrar en la cerca) i un altre per l'standard (sigui pdf o el que sigui). Així tots els materials serien directament aprofitables per tothom.

Atentament,
Joan
En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: Suggeriment Biblioteca PDI

per Administrador/a Alexandria -
Benvolgut Joan,

Van passant els dies i sembla que no t'hàgim escoltat però sí, estem treballant a partir de les teves propostes. Tan bon punt hàgim decidit les adaptacions i els canvis a la base de dades de recursos per a PDI les anunciarem al fòrum.

Moltes gràcies per compartir amb nosaltres les teves idees,

Equip Alexandria