«Vivim en un món interconnectat com encara no n'havia existit mai cap abans. Però en aquest món succeeixen coses inacceptables. Per tal de poder-les veure, cal mirar bé, buscar. Jo us dic als joves: busqueu només una mica i les trobareu. La pitjor de les actituds és la indiferència, com la de qui diu: "No puc fer-hi res, ja trobaré la manera de sortir-me'n pel meu compte". Pel simple fet d'adoptar aquesta actitud, esteu perdent un dels elements essencials que constitueixen l'ésser humà, un dels seus components indispensables: la capacitat d'indignar-vos i el compromís amb la construcció d'un món millor que n'és la conseqüència.» (Stéphane Hessel, Indigneu-vos!)Autor/a: Pol Marzougoug

Aquest mòdul té com a objectiu aprofundir en el concepte d'igualtat de gènere, tot posant en pràctica els aprenentatges i coneixements instrumentals que els alumnes ja tenen (coneixements lingüístics, polítics i socials, alguns raonaments matemàtics...) encara que el més important serà la reflexió i l'anàlisi que podran fer des de la perspectiva de la vida quotidiana, del que es fa i del que s'aprèn diàriament.

Els materials d'aquest mòdul opcional per als ensenyaments de Graduat en Educació Secundària (GES) han estat patrocinats pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, dins del programa ProEduca, en col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que n'ha fet l'elaboració.

Aquest curs ocupa més de 10Mb. Pot ser que el Moodle dels vostres centres tingui limitat el tamany dels cursos a restaurar. Si és així, podeu superar aquesta limitació fent la restauració del curs des del Drive de Google. Cal, doncs, que l'administrador del Moodle del centre configuri el Drive com a repositori d'arxius del Moodle. Per fer-ho pot seguir els passos indicats en aquesta PMF del Moodle d'Àgora.

Com a alternativa, també podeu accedir al Moodle com a gestor de centre i anar a la secció "Enviament de fitxers grans al Moodle". En aquesta PMF està explicat com fer-ho.
Autor/a: Montserrat Sánchez Aroca
És un curs destinat als alumnes de 4t d'ESO d'Educació per a la ciutadania.Està guiat per la idea de què la identitat s'enforteix amb el cultiu de la solidaritat. Per això els focus d'interès del curs són els drets humans, la seva falta en la societat globalitzada i algunes contribucions solidàries que afavoririen la seva realitat.
Aquest projecte ha estat realitzat en el marc del curs de formació telemàtica "D-204-Ús i dinamització de Moodle" del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya durant el curs 2009-2010.
(El conjunt de les activitats està incomplet; igualment les orientacions per al professorat.)

Autor/a: Antonio Marí Martín
Llicència ús: Creative Commons: Reconeixement – NoComercial – CompartirIgual (by-nc-sa)