email de contacte de l'autor/a: mromero4@gmail.com

Nivell educatiu al qual s'adreça: 1r de Batxillerat

Context d'impartició: Es tracta d’un curs vinculat a un de presencial, pensat també com a lloc de trobada virtual

Orientacions

En aquest curs es poden trobar una sèrie de recursos relacionats amb els continguts del bloc sobre sistemes energètics del currículum de Tecnologia Industrial de 1r de Batxillerat.

El curs està dividit en 3 unitats didàctiques:

-UD 1. Els recursos energètics.

-UD 2. Producció d’energia elèctrica.

-UD 3. Energies alternatives.

Cada unitat disposa dels següents elements:

-un esquema general dels continguts de la unitat, amb referències per ser treballat amb el llibre de tecnologia industrial de la editorial McGraw-Hill.

-Una recopilació d’enllaços a diferents recursos relacionats amb els continguts del currículum. Podem trobar pàgines webs, animacions, vídeos, articles, etc. Alguns d’aquests materials poden servir per consolidar continguts donats a classe, moltes vegades com a exemples reals de coses explicades a classe. Altres es poden utilitzar com a materials d’ampliació si es considera oportú.

-Una sèrie d’activitats proposades per treballar cadascuna de les unitats, algunes de les activitats són de caràcter general i altres es basen en el treball sobre algun dels recursos de la unitat. Dintre de les activitats s’han plantejat algunes de col·laboratives com una base de dades, amb informació de les minicentrals hidroelèctriques dels Ripollès; una wiki per elaborar uns apunts de la unitat 2 entre tots els alumnes, a partir d’una estructura ja creada; o un glossari per que els alumnes recopilin les experiències sobre energies alternatives que trobin.

Aquest projecte ha estat realitzat en el marc del curs de formació telemàtica "D-204-Ús i dinamització de Moodle" del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya durant el curs 2009-2010.

Creative Commons License
Aquesta obra de Miquel Romero Garcia està subjecta a una llicència de Reconeixement-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons

Autor/a: Miquel Romero Garcia
Llicència ús: Creative Commons: Reconeixement – NoComercial – CompartirIgual (by-nc-sa)