El material elaborat consisteix en una unitat de programació sobre “L’EdatMitjanai s’orienta als alumnes del Cicle Superior de Primària. Les activitats estan repartides en cinc cursos que treballen els següents temes: “Històries i Llegendes”, “Els Castells”, “La Societat Medieval: els nobles, els cavallers, els monjos, els artesans i els pagesos”, “La Salut, Higiene i Alimentació” i “La Cultura i l’Art”.

El fil conductor del projecte és la figura d’un personatge històric, el Comte Guifré el Pelós, la llegenda del qual serveix de punt de partida i de motivació. Gràcies a les activitats (fòrums, webquests, glossaris, wikis, tasques, qüestionaris...) que els proposa el comte a través de les notícies i els missatges els alumnes s’endinsen en l’EdatMitjana.

Els cursos es poden descarregar i treballar de forma independent però és recomanable seguir el guiatge del Comte Guifré i restaurar tots els materials. Així doncs l’alumnat investigarà i coneixerà la nissaga dels comtes i comtes-reis catalans del Casal de Barcelona entre els segles IX i XV, descobrirà les diferents classes socials de l’època, els oficis, com eren els castells medievals, què es menjava, com eren les condicions de vida i salut i es familiaritzarà amb la música, la pintura i l’arquitectura d’aquesta etapa de la història.

També trobareu el curs “Orientacions pels Mestres” on s’explica una possible pràctica educativa de la unitat didàctica, el curs “Petites Ajudes” on hi ha tutorials d’algunes de les activitats i els recursos utilitzats, el curs “Valoració del Treball” i “Les Notícies del Comte Guifré” .

Autor/a: Lluís García Coca
Llicència ús: Creative Commons: Reconeixement – NoComercial – CompartirIgual (by-nc-sa)