Es tracta d'una unitat didàctica que treballa amb les bombes d'impulsió de líquids. N'inclou la descripció dels tipus, les característiques tècniques, la tria, la l'operació (posada en marxa, funcionament i aturada), el manteniment de primer nivell i les mesures de seguretat a prendre.

Es una unitat didàctica dins d'un mòdul professional de transport de materials a la indústria química, del cicle de formació professional de grau mitjà de planta química. En aquest mòdul es tracten el transport i l'emmagatzematge de materies primeres i productes acabats químics, en els diferents estats (sòlids, líquids i gasos). La unitat didàctica està inclosa en l'apartat de transport de fluids, fent referència al component principal d'un transport de líquids: el component que subministra l'energia per al transport. Altres unitats didàctiques del mòdul inclouen els estats de la materia i els canvis d'estat, els elements de transport i els sistemes d'emmagatzematge i envasat del productes químics.

El material desenvolupat inclou el contingut teòric, organitzat en temes, exercicis pràctics que requereixen càlcul i ús de gràfics, activitats, autoavaluacions i també una tasca final d'unitat, un qüestionari i una proposta de pràctiques presencials al taller de química per completar la formació pràctica.

Està dirigit preferentment a alumnes de formació professional de grau mitjà del cicle de planta química però pot ser útil com a introducció en grau superior i també alguna de les parts com a material per a tecnologia, encara que caldrà ajustar-lo al nivell.

La llicència d'ús és CC-BY-NC-SA. Els recursos que no són originals de l'autor es relacionen en un fitxer adjunt en cadascun dels temes, amb el detall de la llicència corresponent.



Autor: Carles Domènech Freixanet
Llicència: Creative Commons: Reconeixement – NoComercial – CompartirIgual (by-nc-sa)