Fòrum de dubtes i suggeriments

Problema amb les versions del material fet amb SMART Notebook penjat a Alexandria

Problema amb les versions del material fet amb SMART Notebook penjat a Alexandria

per Oscar Torrente Artero -
Nombre de respostes: 2
Hola.
Al nostre institut la majoria d'ordinadors funcionen amb Linux.

El problema que tenim és que el software Smart Notebook per Linux està estancat a la versió 10.2, quan la versió de Windows està a la 10.7.

Això no seria un problema si no fos perquè la majoria de material fet amb aquest software que hi ha disponible a Alexandria resulta que està fet amb la versió 10.7, i això fa impossible que es pugui aprofitar en la 10.2 (dóna un error).

M'agradaria constatar mitjançant aquest escrit el meu enuig davant aquesta clara discriminació que pateix la comunitat linuxera per part de l'empresa Smart, i la total indiferència respecte aquest fet (o desconeixement) que els responsables del portal Alexandria han tingut...potser es podria pressionar des del Departament a l'empresa, o afegir una nota d'advertiment a l'hora de descarregar els materials, o...

Suposo que no hi ha més solució que esperar a veure si algun dia surt una versió més nova per Linux, però mentrestant només quedar constatar que el programari lliure sempre queda en segona fila, a pesar de les boniques paraules de sempre.

Gràcies

En resposta a Oscar Torrente Artero

Re: Problema amb les versions del material fet amb SMART Notebook penjat a Alexandria

per Administrador/a Alexandria -
Hola Òscar,

Efectivament, aquest és un tema pendent. Ara per ara els errors es produeixen quan hi ha materials flash o taules i aquest punt es pot comprovar amb la previsualització.

En diverses ocasions ens hem posat en contacte amb Smart i els hem manifestat aquesta dificultat. Tot i així, qui pot fer més pressió sobre l'empresa és la pròpia comunitat de Linux.

A Alexandria hem valorat la possibilitat d'afegir un camp amb el número de la versió de notebook però finalment la vam desestimar perquè vam considerar que afegia una complicació addicional a una bona part del professorat que elabora materials. Hi ha moltes informacions interessants associades als materials però hem d'arribar a un equilibri per no dificultar en excés la tasca de creació inicial de la fitxa.
Quina seria la teva proposta per afegir informació rellevant (i rellevant en el temps, també)? Penses que seria necessari afegir una PMF que expliqués aquest punt? Des d'on trobaries útil fer-hi referència?

Gràcies per compartir les teves observacions. Salutacions cordials,

Equip Alexandria
En resposta a Administrador/a Alexandria

Re: Problema amb les versions del material fet amb SMART Notebook penjat a Alexandria

per Oscar Torrente Artero -
Hola.
Gràcies a vosaltres per la resposta tan ràpida i amatent.

Bé, penso que l'objectiu de l'Alexandria hauria de ser facilitar al màxim la compartició de recursos, i amb el problema que us he esmentat això no passa. Si la majoria de material no es pot utilitzar a la Linkat (distribució fomentada pel Departament, no ho oblidem) o qualsevol altre Linux, el portal deixa de tenir sentit, crec jo.

Si heu valorat que posar el número de versió no és factible (es podria afegir aquesta dada com a criteri de recerca, per exemple), doncs la veritat és que no sé quina altra cosa es pot fer, realment...¿Suggerir a tothom que guardi les seves presentacions en 10.2 amb "guardar como"? No ho veig gaire viable això tampoc...

Respecte això de fer pressió a l'empresa per part de la comunitat Smart...no sé quins són els mecanismes més adeqüats, sincerament. Potser vosaltres, com "entitat" que agrupa molts docents tindríeu més força i sabríeu quin interlocutor és l'adient

En fi.
Vinga, que vagi bé.