Notícies del lloc

Respectar els drets d'autoria

Respectar els drets d'autoria

per Administrador/a Alexandria -
Nombre de respostes: 0
Aquests dies les biblioteques de cursos i materials PDI estan animades: els projectes dels cursos D204-Ús i dinamització de Moodle i D206-Ús metodològic de la pissarra digital ja s'estan acabant i això es nota. I abans de res us volem donar les gràcies per compartir el vostre treball a Alexandria :-)

També us hem de demanar una cosa important: tingueu en compte que la llicència genèrica d'Alexandria és Creative Commons by-nc-sa (Reconeixement-No Comercial-Compartir igual) i això vol dir que tots els materials que hi compartiu han de poder ser publicats amb aquesta llicència. Que tinguin aquesta llicència és important perquè d'aquesta manera assegurem que tot el professorat pot utilitzar els cursos lliurement (sempre que citi el nom de l'autor/a).

Però de la mateixa manera que demanem a qui utilitzi els vostres cursos que us citi com a autors/es del treball, en els vostres cursos heu de citar de qui són les imatges i altres materials que inclogueu i que no siguin d'elaboració pròpia. Segurament no us agradaria trobar el vostre curs restaurat a un altre lloc i amb el nom d'una altra persona com a autora... indecís

Estem detectant que els cursos i materials que esteu pujant tenen dos problemes que fan que no puguin ser compartits amb una llicència Creative Commons:
  • Inclouen imatges que tenen tots els drets reservats i que no es poden acollir al dret de cita perquè no s'utilitzen per fer una activitat educativa directa sobre elles i, per tant, no són estrictament necessàries (per exemple una imatge d'en Bob Esponja o una música per sentir de fons mentre es treballa al curs).
  • Les imatges no estan referenciades, és a dir, no es cita ni el nom de l'autor/a que les ha fet ni la font d'on les heu tret.
Estem avisant els autors i les autores dels cursos per tal que solucionin aquests problemes. Disposeu d'informació complementària i orientacions relacionades a les PMF:
  • Trobar imatges lliures
  • Referenciar imatges
  • Sobre els drets d'autoria
Treballem per aconseguir que Alexandria sigui una biblioteca de materials lliures.

Equip Alexandria